lauantai 1. joulukuuta 2012

Nakit ja ranskalaiset

Me käydään paljon ulkona syömässä koko poppoo. Tytär on nyt sen ikäinen, että ei enää kuljetella ruokapurkkeja mukana, vaan myös hän saa aina listalta jotain. Joissain paikoissa voin jakaa annokseni hänen kanssaan, näin melko pieniruokaisena, ja joissain paikoissa taas toivotaan että lapselle tilataan oma annos.

Aika yllätyksettömiä nuo lasten listat vaan ovat. Nakit ja ranskalaiset, lihapullat ja ranskalaiset, kanafile ja ranskalaiset? Vaikea on käsittää. Aikuisille luodaan mielikuvituksellisia, kauniita, herkullisia ja hyvistä raaka-aineista taiottuja annoksia, ja tämä on se mitä itsepäisesti lapsille tarjotaan? Tottahan toki ymmärrän että se varmaan myös kauppansa tekee, ja että rankskalaiset silloin tällöin ei niin kovin vakava asia ole, mutta silti. Eikö voisi yhden tai kaksi vähän mielenkiintoisempaa annosta ujuttaa vaikka kokeiluun? Samat hyvät raaka-aineet ja lapselle mielenkiintoiset annokset?

Annoksen voi toki tilata usein myös aikuisten listalta, puolikkaana annoksena tms. Mutta ehkä mulla on hakusessa myös ajatuksellinen juttu tässä, mitä halutaan viestittää?

Inspiraatiota:




Ehkä lähestymme aihetta ruoalla leikkiminen, mutta aika hauskoja minusta :) Ja juu, tiedän ettei varmaan moni kokki ala vääntämään 5 euron annokseen hymynaamoja vihanneksista :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti